domain regisztráció és webtárhely
hivatalos .hu domain regisztrátor
Domain regisztráció rejtett költségek nélkül! és webtárhely
Adja meg a regisztrálni vagy átregisztrálni kívánt domain nevet:
Domain regisztráció, webtárhely Célunk domain regisztráció és professzionális tárhely szolgáltatás nyújtása. Szakértelem, kedvező árak, gyors ügyintézés, megbízható szolgáltatás Önnek vagy vállalkozásának. Minőségi webtárhely szolgáltatás, akár domain regisztrációval egybekötve. Domainregisztrátor.hu, az elérhető partner
...elérhető áron!

Domain regisztráció, domain regisztrálás

Összeállítottuk Önnek azokat a fontos kérdéseket és válaszokat, amelyek – ha Ön először dönt a domain regisztrálás mellett – minden bizonnyal hasznosnak bizonyulnak.

Ha viszont már ismeri a domain regisztráció menetét, akkor lépjen a domain regisztrálás oldalra, ahol a domain ellenőrzését követően megrendelheti a kiválasztott domain név regisztrációját.
Domain regisztrációs árak Informálódjon a domain regisztrációs árakról.
Domain regisztrációhoz szükséges dokumentumok Dokumentumok a hagyományos regisztrációhoz.
Milyen domain végződéssel regisztrálhatok domain nevet önöknél?
A .hu közdomainen, illetve a második szintű közdomaineken belül.
A nemzetközi tartományok közül pedig az alábbiakban: .com, .co, .net, .org, .info, .biz, .us, .asia, .mobi, .ws, .co.uk, .org.uk, .eu, .de, .be, .at, .sk, .cz, .ro, .ch, .es, .fr, .li, .com.pl, .net.pl, .org.pl, .tv, .name, .me, .cc, .cn, .it, .dk, .nl, .se, .pl, .ru, .tw, .fm, .tm, .travel, .jobs
Melyek a második szintű közdomainek?
A .hu közdomainen belül találhatóak a második szintű közdomainek, ezek ugyanúgy értendőek, mintha bármelyik más domain végződésről beszélnénk.

.hu domainhez tartozó második szintű közdomainek:
.co.hu, .info.hu, .org.hu, .priv.hu, .sport.hu, .tm.hu, .2000.hu, .agrar.hu, .bolt.hu, .casino.hu, .city.hu, .erotica.hu, .erotika.hu, .film.hu, .forum.hu, .games.hu, .hotel.hu, .ingatlan.hu, .jogasz.hu, .konyvelo.hu, .lakas.hu, .media.hu, .news.hu, .reklam.hu, .sex.hu, .shop.hu, .suli.hu, .szex.hu, .tozsde.hu, .utazas.hu, .video.hu
Kivételt képező domain végződések
Bizonyos domain végződések regisztrálásának feltétele bizonyos feltételek teljesítése. Például .fr és .us végződésű domaint csak helyi illetőségű személyek, cégek regisztráltathatnak.
Domain regisztráció során milyen papírok szükségesek a regisztráció elindításához?
Cég, vállalkozás esetén a következő iratok másolati példányaira van szükség a domain regisztrációhoz:
- cégbírósági bejegyzés másolata
- aláírási címpéldány másolata


Magánszemély esetében a következő iratra van szükség a domain regisztrációhoz:
- személyi nyilatkozat
Milyen módon juttathatom el önökhöz a domain igénylőlapot?
- Fax-on az 1/233-8888 számra,
- szkennelve e-mailben az megrendeles@domainregisztrator.hu e-mail címre,
- esetleg postán az "IRQ Hungary Zrt. 9007 Győr, Postafiók 777."
küldheti el a megrendelőlapot és a szükséges mellékleteket.
Mennyi időt vesz igénybe a domain regisztráció?
.hu domain regisztráció esetében:
Ha a regisztráció prioritásos (vagyis az igényelt domain név az igénylő cég rövidített, vagy teljes neve, vagy valamilyen egyéb módon elsőbbséget élvez az igényelt domain név), akkor a regisztráció általában három munkanapon belül lezajlik.
Ellenkező esetben a domain két hétig egy nyilvános listára kerül. Ezen időszak alatt bárki kifogást emelhet a domain igénylésének jogszerűségével kapcsolatban. A várólistáról való lekerülés után három munkanap a regisztráció.
A második szintű közdomainek esetében a domain regisztrációja három munkanapon belül megtörténik.

Nemzetközi domain regisztráció esetében:
A domainvégződéstől függően vagy a regisztráció indítását követően azonnal működőképes lesz a domain név, vagy legfeljebb 3 munkanapot vesz igénybe a regisztráció folyamata, és ennek befejeződése után lesz a domain név teljes értékűen használható.
Mikor indítják el a domain regisztrációt?
A domain regisztrációt a megrendelőlapok, a szükséges mellékletek és a szolgáltatás díjának hiánytalan beérkezését követően 1 munkanapon belül indítjuk el.
Szerepelhet ékezet a domain nevekben?
Igen, a .hu, a .eu, a .com és a .net domain végződésű domain nevek tartalmazhatnak ékezetes betűket. A továbbfejlesztett webes technikáknak köszönhetően 2004. tavaszától már a domain nevekben szerepelhetnek ékezetes karakterek is. Szabvány kódrendszer használatával az újabb böngészők már tudják kezelni az ékezetes domain nevekhez tartozó honlapokat, azonban sajnos még sokan olyan böngészőt használnak, amely erre még nem képes. Érdemes mind az ékezetes, mind pedig az ékezetmentes domain nevet bejegyezni.
Van egy ékezet nélküli honlap címem, bejegyeztessem az ékezetes változatát?
Érdemes minél előbb megtenni a lépéseket a domain név ékezetes változatának bejegyzése érdekében, amíg más el nem happolja azt Ön elől, mert visszaszerezni már nem túl egyszerű feladat. Bár jogi lehetőségek itt is létezhetnek, de ez a meg nem tett lépés sokba kerülhet, különösen, ha az ékezetes név birtokosa információt szerez az Ön kiszolgáltatottságáról.
Honnan tudhatom, hogy egy domain név szabad-e még?
Az, hogy beírjuk a böngészőbe a kívánt domain címet és oldal nem jelenik meg, még nem jelenti azt, hogy a cím nem foglalt. Többféle oka lehet, ha nem jelenik meg tartalom, ezért a név foglaltságát a domain név keresés aloldalunkon célszerű ellenőrizni.
Javasoljuk tehát, hogy a domain regisztráció előtt, az adott domaint ellenőrizze a domain ellenőrzés aloldalunkon.
Egy weblaphoz tartozhat-e több domain név is?
Igen, sok esetben érdemes is több címmel is ellátni honlapunkat. Például, ha kerti bútorokat készítünk és árusítunk, célszerű, ha a kertibutor.hu és a butorkert.hu webcímet is bejegyezteti magának és weblapját mindkét címen elérhetővé teszi. Ilyen esetben cégünknél természetesen csak egy tárterületet kell biztosítania, és akár mindkét domain e-mail címeit is használhatja a napi munka során.
Az általam választott domain cím foglalt, de tartalom nincs rajta, mit tegyek?
Több ezer nevet értékesítési céllal jegyeztek be, így elképzelhető, hogy az Ön által kiválasztottat is. Forduljon bizalommal hozzánk, és ingyenes szolgáltatásunk keretében segítünk kideríteni, hogy miért nincs tartalom a weblapon és van-e eladási szándéka a jelenlegi bejegyzőjének. Ha a domain cím az Ön által tulajdonolt védjeggyel megegyező, akkor is érdemes hozzánk fordulnia, mert van számos jogi lehetőség, mellyel a nevet megszerezheti.
Kell-e tartalomnak tartoznia egy domain névhez?
Nem. Egy domain nevet "levédhetünk" esetleges későbbi felhasználás céljából is. Azonban a .hu domain név tartományra, illetve a nemzetközi domain nevekre vonatkozóan más és más a szabályozás!
A .hu címekre azonnali használatot követel meg a regisztrációs szabályzat, de nem követelmény honlap készítése és azon bizonyos tartalom megjelenítése, hanem elegendő, ha a domain nevünkhöz egyetlen email cím tartozik, mert ez is használatnak minősül. Értékesítés céljából bejegyzett domain címekkel azonban érdemes vigyázni, mert a 2005. március 1-től érvényes szabályozás alapján könnyedén elveszthetjük a címet, ha meggondolatlanul kínáljuk megvételre!
Mennyibe kerül a domain regisztráció?
A .hu domain egyszeri regisztrációs díja (2 évre vonatkozóan): nettó 4 000 Ft
A .hu domain hosszabbítás díja a 3. évtől: nettó 2 400 Ft/év
Nemzetközi domainek esetén a nettó éves díjak:
.com, .net, .org, .info, .biz, .us, .asia, .mobi, .ws, .co.uk, .org.uk, .eu, .de, .be 5 000 Ft / év
.at, .sk, .cz, .ro, .ch, .es, .fr, .li, .com.pl, .net.pl, .org.pl, .tv, .name, .me, .cc, .cn 10 000 Ft / év
.it, .co, .dk, .nl, .se, .pl, .ru, .tw 25 000 Ft / év
.fm, .tm, .travel, .jobs 50 000 Ft / év
Az átregisztrálás minden domain esetén ingyenes.
El lehet-e érni a regisztrált domaint www. előtag nélkül is?
Természetesen az Ön weboldalát www előtaggal és előtag nélkül is el lehet érni.
Milyen a szabályos domain név?
A .hu domain neveknek minimum 2 karaktert kell tartalmaznia, a .info és a .com domain neveknek minimum 3 karakterből kell állnia. Használhatók a latin abc betűi (a-z), a numerikus karakterek (0-9), és a kötőjel (-) (az ékezetes karakterekkel kapcsolatos kérdésekre fentebb már válaszoltunk). A domain elején és végén nem állhat kötőjel, és egymást követő két kötőjel sem szerepelhet. Nem célszerű olyan domain címet választani – és sok esetben tiltott is –, amely jogellenes (adott ország jogszabályai alapján ez lehet szabálysértés, illetve bűncselekmény is), megbotránkozást, félelmet kelt vagy (tudatosan) megtévesztő. Magyarországi települések neveit csak a helyi önkormányzat, országnevet (magyarul, angolul és saját nyelven) pedig kizárólag az adott ország állami képviselete választhatja.
Továbbá a .hu domain nevek maximális hossza 40 karakter, míg a .eu, .info domain nevek maximális hossza 63 karakter.
Honnan tudom, hogy a kiszemelt szó, amelyet domain címként kívánunk jegyezni, védjegy-e?
Mind a hazai védjegy adatbázis – Publikus Iparjogvédelmi Adatbázis Család (PIPACS) –, mind az Európai Unió védjegy adatbázisa szabadon kereshető.
Mit jelent a domain parkoltatás?
A domain parkoltatás azt jelenti, hogy Ön a domaint beregisztráltatja, de nem használja, vagyis nincs mögötte aktív tartalom.
Kérjen visszahívást!
Amennyiben érdeklődik valamely szolgáltatásunk iránt és megadja nevét, valamint telefonszámát, úgy munkatársunk munkaidőben 25 percen belül visszahívja Önt.
Telefon: Az Ön neve: Üzenet: Kód:
Segíthetünk? Telefon: 06-1/233-7777
Telefax: 06-1/233-8888
info@domainregisztrator.hu
Mit kell tennie? Az alábbi online felületen minden tájékoztatást és lehetőséget megadunk Önnek, hogy a kedvezőbb megoldást ki tudja választani. Ha bármilyen kérdése van, írjon nekünk, és Ügyfélszolgálatunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot.
Milyen dokumentumra van szükség? Cégek, intézmények esetén:
cégbírósági végzés másolat és aláírási címpéldány másolat
Magánszemélyek esetén:
személyi nyilatkozat
Hogyan lehet megrendelni? A szolgáltatások megrendeléséhez kérjük, válasszon a lehetőségek közül, a kitöltött igénylőlapokat nyomtassa ki, majd aláírva juttassa el hozzánk.
Domainregisztrator.hu © 2010-2011
Felhasználási feltételek
Általános szerződési feltételek
Kezdőlap
Domain regisztráció
Webtárhely
Weboldal készítés
Elérhetőségek
Partnereink: